- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu mere este desertul perfect in orice anotimp. Fie ca o serviti simpla sau cu o cupa de inghetata este intotdeauna o placere!
Ingrediente
- aluat foitaj
- 1 kg mere curatate si taiate felii subtiri
- 150 gr zahar alb
- 1 lingura unt
- 1 lingurita scortisoara macinata
Instructiuni de preparare
- Intindti foitajul putin cu sucitorul, apoi asezati-l in tava de copt, tapetand cu el si marginile.
- Amestecati zaharul cu scortisoara macinata, daca merele sunt mai acre puteti folosi mai mult zahar, daca sunt dulci, puneti mai putin zahar.
- Asezati peste foietaj un strat de mere, acoperit de scortisoara si tot asa pana se umple tava, asezand deasupra untul taiat cubulete. Acoperiti tarta cu fasii de aluat astfel incat sa formati un grilaj.
- Introduceti tarta in cuptorul incins si coaceti 10 minute la foc mare, apoi reduceti flacara si mai lasati 35-40 de minute.
- Cand tarta este gata scoateti tava din cuptor si lasati cateva minute sa se racoreasca, apoi transferati-o pe un gratar ca sa se raceasca bine de tot.