- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tartele cu malai sunt delicioase si foarte gustoase, fiind preferatele copiilor pentru ca sunt dulci, si ale adultilor pentru ca se prepara rapid.
Ingrediente
- 175 gr malai
- 175 gr faina
- 150 ml lapte
- 1 ou
- 2 linguri cu unt sau ulei
- 100 gr zahar tos
- 1 lingurita rasa cu sare
- fructe crude sau zaharisite
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8-10 persoane
- Faci o crema omogena din: galbenusul crud frecat cu zahar tos si un praf de sare, laptele caldut pus cate putin, malai si faina puse in ploaie. Lucrezi cu un vas inalt si larg la gura. Bati cu furculita amestecul pana cand arata ca o crema omogena. Pui vasul la rece 1 ora, bati din nou cu furculita 5 minute, adaugi albusul batut spuma, omogenizezi.
- Ungi forme mici de tarta cu unt sau ulei, torni in acestea aluatul, coci prajitura la foc mic 45 de minute. Cand aluatul s-a intarit adaugi fructe crude, zaharisite sau din dulceata. Le scoti cu atentie pe un platou dupa ce strangi forma prin apasare in mai multe locuri. Servesti tartele calde sau reci.