- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasteta cu cascaval este un pate-aperitiv pe care il puteti servi atat la micul dejun cat si la felul principal cald sau rece.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr faina
- 100 gr unt
- 200 ml lapte
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 ou
- 300 gr svaiter sau cascaval
- 2 rosii
- 8-10 frunze de busuioc
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Faci un aluat potrivit de tare din faina, unt, sare si lapte. Framanti pana cand aluatul se desprinde de pe mana,apoi il lasi la rece pentru 1 ora.
- Imparti aluatul in doua si intinzi foaie subtire: prima foaie o asezi intr-o forma potrivit de mare (tava de placinta sau forma din sticla incasabila). Asezi un strat de felii subtiri de rosii, presari cu busuioc tocat si acoperi cu felii de cascaval.
- Intinzi restul aluatului, lipesti bine marginile, ungi aluatul cu ou si coci la cuptor 20 minute. Este gata cand foaia de deasupra s-a rumenit usor.
- Tai pateul cald si-l servesti in farfurii, cu vin alb demisec.