Tarta cu cascaval

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasteta cu cascaval este un pate-aperitiv pe care il puteti servi atat la micul dejun cat si la felul principal cald sau rece.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr faina
    • 100 gr unt
    • 200 ml lapte
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 ou
    • 300 gr svaiter sau cascaval
    • 2 rosii
    • 8-10 frunze de busuioc
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Faci un aluat potrivit de tare din faina, unt, sare si lapte. Framanti pana cand aluatul se desprinde de pe mana,apoi il  lasi la rece pentru 1 ora.
  2. Imparti aluatul in doua si intinzi foaie subtire: prima foaie o asezi intr-o forma potrivit de mare (tava de placinta sau forma din sticla incasabila). Asezi un strat de felii subtiri de rosii, presari cu busuioc tocat si acoperi cu felii de cascaval.
  3. Intinzi restul aluatului, lipesti bine marginile, ungi aluatul cu ou si coci la cuptor 20 minute. Este gata cand foaia de deasupra s-a rumenit usor.
  4. Tai pateul cald si-l servesti in farfurii, cu vin alb demisec.

Recomandari

Tarte