- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acesta tarta clasica cu mere este simplitatea intruchipata. Cosul din aluat foarte dulce este umplut cu felii de mere aranjate elegant si aromatizate doar cu zeama de lamaie.
Ingrediente
- 100 gr zahar pudra
- 200 gr unt, racit si taiat cubulete
- 300 gr faina
- sare
- 1 ou batut
PENTRU UMPLUTURA:
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 750 gr mere aromate si tari
PENTRU GLAZURA:
- 2=1 lingurita scortisoara macinata
- gem de caise
USTENSILE:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 30-45 minute
Timp de racire 30 minute
Timp de coacere 30 minute
- Intr-un castron cerneti faina, zaharul pudra si putina sare, apoi adaugati unutl si framantati cu mana pana obtineti firimituri. adaugati oul si framantati rapid, pana obtineti o minge de aluat, pe care imfasurati-o in folie de plastic si bagati-o la frigider 30 de minute.
- Pe o planseta presarata cu faina, intindeti aluatul in foaie subtire si captusiti cu ea forma de tarta, drapand excesul de aluat de pe margini. Apasati cu grija aluatul pe fundul si peretii formei, fasonati marginile si intepati baza cu furculita din loc in loc. Bagati forma la frigider pana cand preparati merele.
- Curatati merele de coaja si de cotoare. taiati-le felii foarte subtiri si aranjati-le frumos in forma. Presarati merele cu coaja rasa de lamaie si stropiti-le cu zeama. Coaceti tarta 30 de minute.
- pana cand tarta se raceste putin, diluati 3 linguri de gem de caise in putina apa si incalziti pe foc mic. Strecurati gemul intr-un bol si amestecati cu putina scortisoara macinata. Ungeti merele cu glazura din gem si serviti.