- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu migdale trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si apetisanta.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 180 gr unt
- 2 galbenusuri
- 2 linguri vin alb
PENTRU CREMA:
- 5 albusuri
- 125 gr migdale rasnite
- 5 galbenusuri
- 125 gr zahar
- glazura de ciocolata- pentru decor
Instructiuni de preparare
- Se framanta aluatul din ingredientele indicate si se lasa sa se odihneasca. Se intinde o foaie de 5 mm, se taie rondele si se imbraca formele unse cu unt. Se amesteca migdalele 1 albus nebatut.
- Se freaca 5 galbenusuri cu zaharul si se adauga 4 albusuri, batute spuma, si migdalele, frecate cu albus. Se toarna crema peste aluat si se baga tartele la cuptor. Se coc, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
- Dupa ce s-au scos din forma, se acopera cu glazura de ciocolata.