Tarta cu migdale dulci si amare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu migdale dulci si amare este o tarta speciala care face deliciul unei mese speciale in familie. Este un desert rapid si foarte aromat, dar mai ales delicios.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 2 galbenusuri
    • 400 gr faina
    • 100 gr zahar
    • 200 gr unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 2 aoua
    • 1 l apa
    • 4 albusuri
    • 250 gr migdale dulci
    • 4-5 migdale amare
    • 250 gr zahar

    PENTRU DECOR:

    • feliute de migdale dulci
    • zahar pudra


Instructiuni de preparare

  1. Pune 1 litru de apa la fiert. Cand clocoteste, adauga migdalele, atat cele dulci, cat si cele amare. Dupa 1 minut scurge-le si curata-le de pielita, apoi usuca-le bine (eventual la cuptor)  si rasneste-le pentru a obtine o pulbere fina.
  2. Amesteca usor pulberea obtinuta cu zaharul, ouale intregi batute si cele 4 albusuri batute spuma tare.
  3. Framanta faina, untul, zaharul si cele 2 galbenusuri pana obtii un aluat omogen.
  4. Imparte aluatul in doua si intinde foile rotund. Imbraca o forma de tarta unsa cu unt cu una dintre foi si toarna umplutura. Asaza deasupra umpluturii a doua foaie si lipeste-le marginile. Coace tarta 30 de minute in cuptorul incins, iar can este gata las-o sa se raceasca, apoi feliaz-o si serveste presarata cu zahar pudra si feliute de migdale dulci.

Stiai ca...

Deosebirea dintre migdalele dulci si cele amare este data de prezenta unei substante -amigdalina - care le confera celor din urma un gust caracteristic?

Migdalele amare sunt mai mici si au mai putine grasimi, iar pielita care le acopera este mai tare, in timp ce la migdalele dulci aceasta poate fi mai moale, semitare sau tare.

Recomandari

Tarte