- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu piersici este o tarta aromata, ideala in sezonul rece cand nu maisunt piersici proaspete, dar la fel de bine aceasta tarta se poate face si cu alte fructe precum pere, mere,prune sau caise.
Ingrediente
- 150 gr unt
- 170 gr malai
- 1 plic praf de copt
- 3 oua
- 220 gr frisca lichida
- 225 gr zahar
- 100 gr faina
- sare
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 4 piersici din compot
Instructiuni de preparare
- In cratita in care se va coace tarta ulterior, se pun 3linguri de unt, pe aragaz. Dupa ce se topeste, se pun 50 gr de zahar si se lasa sa se topeasca si se devina auriu-maroniu, apoi se pun piersicile bine scurse si taiate felii, asezandu-le frumos una langa alta. Se umple tot fundul cratitei cu piersici, se reduce focul si se lasa 10 minute sa fiarba la foc mic, apoi se ia vasul de pe foc.
- Intr-un castron se amesteca malaiul, faina, praful de copt si putina sare. Untul ramas se freaca cu zaharul ramas pana cand se obtine o crema alba in care se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare, adaugand la final esenta de vanilie si frisca lichida.
- In ametsecul de oua si frisca se adauga amestecul de faina, se amesteca cu grija, apoi se toarna compozitia in cratita, peste piersici. Se baga vasul la cuptor pana cand devine auriu deasupra, cam 30 de minute.
- Dupa ce s-a copt, se lasa sa stea 10 minute in vas si apoi se scoate cu ajutorul unei farfurii, prin rasturnare si inoarcere. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se portioneaza si se serveste.