- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu piersici trebuie sa o incercati pentru ca este foarte aromata, gustoasa si cu siguranta pe placul tuturor.
Ingrediente
- aluat foitaj
- 10 piersici coapte, curatate si taiate felii subtiri
- 70 gr faina alba
- 200 gr zahar tos alb
- 40 gr unt
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul si faina, pana se obtine un aluat sfaramicios.
- Se intinde foitajul cu sucitorul, apoi se tapeteaza cu el o tava de tarta unsa cu unt, intepand din loc in cu furculita. Se asaza un rand cu felii de piersici, se repartizeaza uniform aluat sfarmicios, apoi se aranjeaza iarasi piersici si iarasi aluat pana cand se termina si piersicile si aluatul.
- Se acopera tarta cu un grilaj facut din fasii de foitaj, apoi se coace 45 de minute, la foc moderat, pana cand se rumeneste frumos.
- Cand tarta este gata, se scoate din cuptor si se lasa 15 minute in tava sa se racoreasca, apoi se transfera pe un gratar pana se raceste bine de tot.