- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu zmeura este o tarta delicioasa, aromata, al carei gust te duce cu gandul la aerul curat de munte!
Ingrediente
- 400 gr foitaj
- 8 galbenusuri
- 100 gr faina
- 200 gr unt
- 4 plicuri zahar vanilat
- 300 gr zmeura
- 250 gr zahar
- 250 ml lapte
- 1 lingura zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Aluatul desfa-l cu atentie si intinde-l in forma de tarta. Acopera-l cu hartie pergament si boabe de fasole, apoi baga tava in cuptorul incins vreo 10-15 minute.
- Intr-o craticioara, freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Incorporeaza faina si subtiaza cu laptele caldut, amestecand continuu. Pune vasul pe baie de aburi si omogenizeaza cu o lingura de lemn pana ce crema se ingroasa si nu se mai simte gustul fainii. Da vasul deoparte si lasa sa se raceasca, nu inainte de a pune o folie alimentara deasupra, ca sa nu faca pojghita.
- Intre timp, freaca untul spuma cu zaharul pudra. Cand crema s-a racit, incorporeaza untul frecat, umple tarta racita si asaza fructele.
- Inainte sa tai tarta da-o la rece pentru 2-3 ore, ca aromele sa se combine.