Tarta daneza cu mere si crusta de ovaz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta daneza cu mere si crusta de ovaz trebuie sa o incercati pentru ca este atat de buna incat veti dori sa o preparati mereu.

Ingrediente

    • aluat foitaj

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 6 mere curatate si feliate
    • 2 linguri faina
    • 100 gr zahar tos alb
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita nucsoara macinata
    • 1/4 lingurita ienibahar
    • 2 linguri unt

    PENTRU CRUSTA:

    • 150 gr faina alba
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 100 gr zahar brun
    • 100 gr fulgi de ovaz
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
    • 75 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Intindeti foitajul cu sucitorul, cat sa se indrepte, apoi tapetati cu el o tava de tarta mai adanca. Fasonati marginile daca este nevoie, intepati din loc in loc cu o furculita, apoi introduceti tava la congelator jumatate de ora.
  2. Pemtru umplutura, asezati merele feliate intr-un castron mai mare si adaugati peste ele un amestec din faina, 2 linguri zahar alb, scortisoara, nucsoara si ienibaharul. Agitati castronul astfel incat toate feliile de mar sa fie acoperite de condimente.
  3. Scoateti tava cu  aluatul din congelator si turnati ametsecul de condimente si mere, apoi adaugati 2 linguri de unt. Acoperiti tarta cu o folie de aluminiu si introduceti tarta in cuptorul incins, la foc moderat pentru 10 minute.
  4. Intre timp, preparati crusta, pentru care amestecati intr-un castron 150 gr faina cu scortisoara, zaharul brun, fulgii de ovaz si coaja rasa de lamaie. Se omogenizeaza bine amestecul, apoi se adauga untul taiat cubulete si se framanta cu mana pana obtineti un aluat sfaramicios, care se presara peste tarta.
  5. Bagati iarasi tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, dar la foc mediu-mic, pana cand crusta este rumenita si merele sunt fragede.
  6. Cand tarta este gata se scoate din cuptor si  se lasa in tava 20 de minute sa se racoreasca, apoi se transfera pe un gratar pana se raceste bine de tot.

Recomandari

Tarte