- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de zahar este desertul perfect in zilele geroase de iarna.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr faina
- 75 gr unt
- 1 ou
- 75 ml smantana groasa
PENTRU UMPLUTURA:
- 3 galbenusuri
- 100 gr zahar pudra
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se face intr-o craticioara o ciulama din smantana, unt si ou. Se tine pe foc pana se topeste untul, amestecand mereu. Rece, se amesteca cu faina.
- Se face, din ingredientele indicate, un aluat care se framanta usor, cu podul palmei si apoi se da la rece. Se inteapa foaia cu furculita. Se unge iar cu ou, se presara din nou zahar si bucatele de unt.
- Se pune tarta in cuptor, la foc moderat, timp de 35 de minute si se supravegheaza coacerea, deoarece se arde foarte usor. Se scoate din forma cand s-a racit.