- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tartele cu struguri sunt foarte bune si se pot servi atat ca desert cat si ca aperitiv dulce.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr faina
- 1 lingurita zahar
- sare
- 1 lingura apa rece
- 1 ou
- 90 gr unt
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr boabe de struguri
- sirop din dulceata
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta bine aluatul, se aduna in forma de minge si se lasa sa se odihneasca 2 ore.
- Se ung cu unt formele pentru tarte mici. Se intinde o foaie de 5 mm grosime, se taie rondele putin mai mari decat formele si se preseaza aluatul in ele. Se inteapa aluatul cu o furculita, se acopera cu o hartie si se pun cateva boabe de fasole ca sa-l apese. Se coc tartele in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
- Cand sunt gata, tartele se scot din forme, se pun pe un platou si se umplu cu boabe de struguri peste care se toarna sirop din dulceata, dupa gust.