- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste tarte mici cu fructe sunt apetisante delicioase si mai ales ...de post.
Ingrediente
- 7 linguri cu zahar
- 7 linguri cu faina
- 100 gr margarina
- 1/4 lingurita cu sare,
- praf de copt
- 1/2 lamaie
- coaja rasa de lamaie
- fructe de sezon
- 2 linguri cu ulei
- gem de fructe
- 500 gr fructe de sezon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se lasa margarina la temperatura camerei sau se inmoaie pusa in vas emailat pe aburi, se amesteca energic pentru a se omogeniza, se adauga zaharul si zeama de lamaie si se obtine o crema fluida in care se incorporeaza faina proaspat cernuta si amestecata cu sare, razatura de lamaie si praf de copt
- Se framanta aluatul obtinut si se pune la rece pentru 1 ora. Se incalzeste cuptorul, se ung formele mici de tarte cu ulei, apoi se captusesc cu aluat. Se coc 15 minute la foc potrivit, se scoate tava cu formele de tarta pe planseta de lucrul, se umple fiecare forma cu gem de fructe si se pune tava din nou in cuptor pentru 1/4 ora.
- Se curata fructele, se spala, se impart in tartele scoase cu atentie pe platouri. Se servesc reci.