- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Umplutura pentru tarta cu mere este foarte bine daca o puteti prepara chiar si cu o zi inainte, astfel veti sta mai putin timp in bucatarie.
Ingrediente
- 1,5 kg mere curatate si taiate felii subtiri
- 3 linguri suc de lamaie
- 800 gr zahar tos alb
- 150 gr amidon de porumb
- 2 lingurite de scortisoara macinata
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 2 litri apa
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare amestecati feliile de mar cu sucul de lamaie si dati-l deoparte.
- Se pune o cratita cu apa pe foc si se adauga zaharul, amidonul de porumb, scortisora macinata, sare si nucsoara. Se amesteca bine in cratita ca sa se omogenizeze bine amestecul si se lasa sa fiarba 2 minute de la primul clocot, amestecand constant.
- Puneti merele in oala peste sirop si lasati pana incepe sa clocoteasca, apoi reduceti flacara, acoperiti cu un capac si se lasa sa fiarba pe foc mic 6-8 minute, pana merele incep sa se inmoare. Se opreste focul si se lasa compozitia sa se raceasca.
- In acest moment umplutura se poate turna peste baza de tarta, sau se poate lasa sa se raceasca, apoi se poate congela pana in momentul folosirii.