- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu morcovi si ananas este nu doar dulce si aromat dar este si foarte gustos, in acest fel ii pacaliti pe cei mici sa manance deliciosii morcovi.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 400 gr faina alba
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 250 gr zahar alb
- 200 ml ulei
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 500 gr morcovi dti pe razatoarea mica
- 150 gr nuci tocate
- 100 gr fulgi de nuca de cocos
- P1 cutie compot de ananas, scurs de sirop si tocat
PENTRU CREMA:
- 250 gr crema de branza
- 50 gr unt, la temperatura camerei
- 300 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si scortisoara macinata. Faceti un gol in centru si adaugati zaharul, uleiul, ouale si esenta de vanilie, apoi amestecati cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Incorporati in aluat morcovul ras, nuca de cocos, anansul zdrobit si nucile.
- Tunati aluatul intr-o forma de tort si coaceti 45 de minute, la foc moderat. In timpul coacerii se poate intampla ca centrul tortului sa se lase, nu este nici o problema. Cand este rumenit se scoate blatul din cuptor si se transfera pe un gratar pana se raceste.
- Intre timp preparati crema, amestecand crema de branza cu untul pana se omogenizeaza, apoi turnati zaharul pudra si mixati bine pana obtineti o crema omogena si fine.
- Taiati blatul racit in doua pe orizontala si umpleti-l cu crema preparata, apoi decorati-l cu frisca sau tot cu crema si introduceti la frigider pan a doua zi cand il puteti servi.