- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cheesecake cu visine este prajitura verii. Aromata si gustoasa, nu poate lipsi din meniu.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 250 gr biscuiti digestivi sau graham
- 75 gr unt topit si racit
PENTRU CREMA:
- 225 gr crema de branza, la temperatura camerei
- 400 ml lapte condensat indulcit
- 60 ml zeama de lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
PENTRU TOPPING:
Instructiuni de preparare
- Faramati biscuitii cu mixerul, apoi amestecati-i cu untul topit. Asezati amestcul in tava detort cu peretii detasabili, presati cu podul palmei ca sa nivelati usor, apoi coaceti 15 minute, la foc mediu.Cand este gata scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
- Intre timp, puneti crema de branza intr-un castron si amestecati-o cu laptele condensat, zeama de lamaie si esenta de vanilie, mixand bine amestecul ca sa se omogenizeze. Asezati crema peste blat, niveland cu lama unui cutit si lasati sa se raceasca in frigider 5 ore, de preferat peste noapte.
- Cu jumatate de ora inainte de a servi intindeti deasupra dulceata de visine si bagati la congelator jumatate de ora.