Tort rasturnat cu prune si afine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul rasturnat cu prune si afine trebuie sa il inercati pentru ca este atat de bun si de gustos incat veti fi surprinsi.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 1 1/2 lingurita praf de copt
    • 1/4 lingurita sare
    • 3 lingurita margarina
    • 50 gr zahar brun
    • 60 gr margarina
    • 200 gr zahar alb
    • 1 ou
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 150 ml lapte
    • 3 prune curatate de samburi si taiate felii subtiri
    • 150 gr afine proaspete

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amestecati faina cu sarea si praful de copt, apoi dati castronul deoparte.
  2. Intr-o forma de tarta puneti 3 lignuri de margarina sa se topeasca, apoi adaugati zaharul brun. Bagati tava in cuptorul incins pana incepe sa faca bule, apoi scoateti-o si lasati sa se raceasca.
  3. Frecati margarina ramasa cu zaharul alb pana obtineti o crema lucioasa si pufoasa, in care incorporati apoi oul si esenta de vanilie. Adaugati treptat amestecul de faina, alternand cu laptele, ametsecand bine ca sa se incoporeze bine si sa nu ramana cocoloase.
  4. Asezati feliile de prune in forma cu caramelul, suprapunandu-le daca este cazul. Asezati afinele in centru, apoi turnati aluatul, avand grija sa acopere fructele integral.
  5. Bagati tava in cuptorul incins pentru 40 de minute, la foc moderat, pana cand scobitoarea-test iese curata. Cand este gata lasati sa se racoreasca in tava 20 de minute, apoi acoperiti tava cu platoul de servire si dintr-o miscare rasturnati prajitura, pe care o puteti servi.

Recomandari

Torturi