- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cheesecake cu lamaie si mure este un desert aromat de vara, pe care il puteti prepara si cu alte fructe precum capsuni, zmeura, fragi, afina.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 130 gr unt
- 175 gr piscoturi
- 60 gr zahar
PENTRU CREMA DE LAMAIE:
- 300 gr branza mascarpone
- 300 gr frisca
- 300 gr branza ricotta
- 10 gr gelatina pudra
- 7 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 linguri apa
- sucul de la 1/2 lamaie
- 150 gr mure
Instructiuni de preparare
- Mixati piscoturile cu untul rece si zaharul, apoi asezati amestecul intr-o forma de tort presand bine cu o lingura. Dupa ce ati tasat bine compozitia si ati nivelat-o frumos, bagati forma la frigider cat timp preparati crema.
- Pentru crema de lamaie mixati ricotta impreuna cu mascarpone, zaharul, zaharul vanilat.Dupa ce sunt complet omogenizate, adaugati sucul de lamaie si amestecati.
- Inmuiati gelatina in 4 linguri de apa rece pentru 5 minute dupa care tipiti-o pe bain marie si lasati-o apoi 1-2 minute sa se raceasca.
- Adaugati gelatina topita in crema de lamaie, amestecati, iar la sfarsit adaugam cremei de lamaie, frisca mixata bine.
- Intindeti 3/4 din crema peste blat dupa care adaugati murele si le impingeti-le usor in crema. Adaugati restul cremei si intindeti-o uniform pe intreaga suprafata a tortului.
- Lasati tortul la rece pentru 2-3 ore, cat sa se intareasca crema, apoi decorati=l cu fructe si il puteti servi.