- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu capsuni este un tort foarte usor de preparat, fara coacere si, cu siguranta, si pe placul dvs.
Ingrediente
- 320 gr crema de branza, la temperatura camerei
- 150 gr zahar tos alb
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 550 ml frisca lichida
- 350 gr piscoturi de sampanie
- 450 gr capsune congelate
- 1 lingura amidon de porumb
Instructiuni de preparare
- Puneti caspunele intr-un castron si lasati-le la temperatura camerei, pastand zeama lasate de acestea. Intr-o cratita puneti zeama lasata de capsuni si amidonul de porumb, apoi puneti pe foc mic, amestecand continuu pana incepe sa fiarba, dupa care dati cratita de pe foc si lasati sa se raceasca.
- Intre timp, mixati bine crema de branza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un castron separat bateti frisca pana se intareste, apoi amestecati-o cu crema de branza.
- Aranjati piscoturile intr-o forma de tort cu marginile detasabile, imbracand atat partea de jos cat si lateralele. Turnati jumatate din crema, apoi repartizati un strat de piscoturi, apoi turnati restul de crema.
- Glazurati tortul cu piure din capsune , apoi bagati-l la frigider pana a doua zi, ca sa se intareasca.