- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul bavarez cu mere este atat de bun incat il puteti prepara si la mesele festive.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Pentru baza tortului mestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema aerata si lucioasa, in care incorporati esenta de vanilie si faina. Framantati aluatul pana se poate modela, apoi asezati-l intr-o tava de tort unsa cu ulei, apasand cu palma ca sa il puteti nivela uniform.
- Pentru crema amestecati intr-un castron zaharul si crema de branza, si cand amestecul s-a omogenizat adaugati oul si esenta de vanilie. Amestecati bine, apoi turnati compozitia in tava, este aluat.
- Amestecati zaharul cu scortisoara, apoi adaugati amestecul peste mere, amestecand usor. Puneti merele in tava peste crema de branza si coaceti 10 minute la foc mare. Dati focul mai mic spre mediu si mai coaceti inca 25 de minute. Scoateti tortul din cuptor, presatati fulgii de migdale, apoi bagati iarasi la cuptor pana se rumenesc migdalele de deasupra.
- Cand este gata se sscoate din cuptor si se lasa 15 minute apoi se transfera pe un gratar pana se raceste bine de tot.