Tort bavarez cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul bavarez cu mere este atat de bun incat il puteti prepara si la mesele festive.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • 100 gr unt
    • 70 gr zahar alb
    • 200 gr faina
    • 1/4 lingurita esenta de vanilie

    PENTRU CREMA DE BRANZA:

    • 225 gr crema de branza
    • 50 gr zahar alb
    • 1 ou
    • 1/2 lingurita esenta de vanilie

    PENTRU AMESTECUL DE MERE:

    • 1  kg mere curatate si taiate felii subtiri
    • 70 gr zahar alb
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 50 gr migdale feliate

Instructiuni de preparare

  1. Pentru baza tortului mestecati untul  cu zaharul pana obtineti o crema aerata si lucioasa, in care incorporati  esenta de vanilie si faina. Framantati aluatul pana se poate modela, apoi asezati-l intr-o tava de tort unsa cu ulei, apasand cu palma  ca sa il puteti nivela uniform.
  2. Pentru crema  amestecati intr-un castron zaharul si crema de branza, si cand amestecul s-a omogenizat adaugati oul si esenta de vanilie. Amestecati bine, apoi turnati compozitia in tava, este  aluat.
  3. Amestecati zaharul cu scortisoara, apoi adaugati amestecul peste mere, amestecand usor. Puneti merele in tava peste crema de branza si coaceti 10 minute la foc mare. Dati focul mai mic spre mediu si mai coaceti inca 25 de minute. Scoateti tortul din cuptor, presatati fulgii de migdale, apoi bagati iarasi la cuptor  pana se rumenesc migdalele de deasupra.
  4. Cand este gata se sscoate din cuptor si se lasa 15 minute apoi se transfera pe un gratar pana se raceste bine de tot.

Recomandari

Torturi