- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de mere este delicios si, daca il tineti peste noapte in frigider aromele se intensifica iar tortul va fi mutl mai gustos.
Ingrediente
- 2 oua
- 200 ml ulei
- 400 gr zahar alb
- 400 gr faina alba
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lignurita sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 kg mere, curatate si taiate cubulete
Instructiuni de preparare
- Mixati uleiul cu ouale pana obtineti o spuma catifelata in care incorporati faina, scortisoara, bicarbonatul de sodiu, sarea si esenta de vanilie, amestecand bine compozitia. Se adauga merele taiate cubulete, apoi turnati amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 35-40 de minute, pana se rumeneste. Cand este gata lasati in tava 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar.
- Tortul se serveste simplu si nu are nevoie nici de crema nici de glazura, el fiind destul de aromat.