Tort pufos de portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest tort pufos de portocale il puteti prepara si numai dintr-un singur blat si il glazurati cu toata crema.

Ingrediente

    • 400 gr faina
    • 1/2 lingurita sare
    • 3 lingurite praf de copt
    • 300 gr zahar extrafin
    • 100 ml lapte
    • 100 ml zeama de portocale
    • 100 ml ulei
    • 3 oua
    • 2 lingurite coaja rasa de portocale
    • 6 linguri unt, la temperatura camerei
    • 350 gr zahar pudra
    • 2 linguri zeama de portocale
    • 1 lingurita coaja rasa de portocale

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amestecati laptele, zeama de portocale, uleiul ouale batute si coaja rasa de lamaie. Omogenizati amestecul si dati deoparte.
  2. Intr-un castron cernati faina impreuna cu sarea si praful de copt, apoi adaugati zaharul extrafin. Faceti un gol in mijloc si turnati amestecul de lapte, amestecand bine compozitiile pana le omgenizati.
  3. Repartizati aluatul in doua tavi identice ca marime, tapetata cu hartie de copt, apoi bagati-le la cuptor 35 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand blaturile sunt gata, lasati-le in tava 10 minute, apoi transferati-le pe un gratar pana se racesc bine de tot.
  4. Intre timp, mixxati unutl pana devine pufos, apoi adaugati treptat zaharul pudra si mixati continuu. Adaugati zeama de portocale si cand amestecul capata consinstenta unei creme moi, adaugati esenta de vanilie si coaja rasa de portocala.
  5. Pe platoul de servire puneti unul dintre cele 2 blaturi si ungeti cu jumatate din crema. Asezati al  doilea blat, si cu crema ramasa glazurati tot tortul. Introduceti platoul la frigider pana a doua zi ca sa se intareasca crema, apoi puteti portiona si servi.

Recomandari

Torturi