- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Diplomatul cu cafea este reteta de succes pentru un desert dulce si rafinat, pe care il puteti prepara cu orice ocazie doriti.
Ingrediente
- 100 ml lichior de cafea
- 500 gr piscoturi de sampanie
PENTRU CREMA:
- 200 gr zahar pudra
- 250 gr ciocolata de manaj
- 400 ml smantana
- 6 galbenusuri
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie si de portocale
- 100 ml cafea cafea concentrata
- 50 ml apa foarte rece
PENTRU DECOR:
- 1 lingurita cafea boabe fierte in sirop de zahar sau miere
- 300 ml frisca proaspat batuta
Instructiuni de preparare
- Topesti in cafea, la foc mic, ciocolata rupta in bucatele. Separat, freci galbenusurile cu zaharul pana obtii o compozitie albicioasxa, in care torni treptat compozitia de ciocolata( dupa ce s-a racit putin) si smantana batuta cu apa foarte rece. Adaugi coaja rasa de portocale si de lamaie si pui amestecul foarte bine omogenizat la frigider, pentru 90 de minute.
- Amesteci intr-un castron lichiorul cu un pahar de apa rece.Prin acest amestec treci rapid piscoturile, ca sa se inmoaie putin. Cu jumatate din piscoturile inmuiate, tapetezi partea de jos si peretii unei forme de tort cu peretii detasabili, in care ai pus o folie de plastic. Torni un strat de crema si nivelezi, iar deasupra pui un strat de piscoturi.Peste ultimul strat asezi o greutate si pastrezi tortul la congelator 3 ore.
- Dupa cele 3 ore, rastorni tortul pe un platou si il ornezi cu frisca proaspata, batuta si cu boabele de cafea fierte in sirop de miere sau zahar.