- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de ricotta cu capsuni si zmeura este un delicios tort rapid pe care il puteti prepara si dvs chiar daca nu aveti vreo ocazie deosebita.
Ingrediente
PENTRU TORT:
- 100 gr unt
- 120 gr biscuiti uscati
- 1 lingura zahar pudra
- 1 linguri cacao
PENTRU CREMA DE RICOTTA:
- 120 gr gem de zmeura
- 300 gr branza ricotta proaspata
- 2 foi de gelatina(10 gr)
PENTRU DECOR:
- 50 gr capsuni
- 50 gr zmeura
- 50 gr frisca
- frunzulite de menta proaspata
Instructiuni de preparare
- Sfarama biscuitii si amesteca-i cu zaharul pudra ci cacaua. Toarna amestecul intr-un castron.
- Pune untul intr-o craticioara, topeste-l si, cand a devenit lichid, lasa-l sa se racoreasca. Toarna-l peste biscuiti si amesteca. Toarna compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu pereti detasabili in strat uniform si apasa usor cu o lingura. Baga forma la frigider pentru 20 de minute.
- inmoaie gelatina in apa rece. Pune branza ricotta si genul de zmeura intr-un castron si mixeaza. Topeste gelatina cu putina apa pe foc foarte mic, apoi toarn-o peste compozitia de ricotta si amesteca bine compozitia.
- Scoate forma din frigider, toarna compozitia de ricotta peste blatul de biscuiti, niveleaz-o uniform si bag-o din nou la frigider aproape o ora pana se intareste crema. Dupa aceste timp, scoate tortul din forma si pune-l pe un platou.
- Spala capsunile si zmeura. Decoreaza suprafata tortului cu frisca, cu fructe si cateva frunzulite de menta proaspata.