- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vara trebuie sa ne bucuram de fructele proaspete.Cu aroma lor nu ne intalnim tot anul si de aceea noi va propunem o reteta delicioasa si racoritoare.Tortul de vara cu caise este desertul ideal in zilele caniculare de vara
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr unt
- 200 gr migdale macinate
- 140 ml lapte batut
- 125 gr zahar
- 3 oua
- 1 plic praf de copt
- esenta de vanilie
- faina cat cuprinde
- sare
PENTRU CREMA;
- 1 kg branza de vaci
- esenta de vanilie
- 8 linguri zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri smantana
- 4 oua
- 10 caise
- 4 linguri miere de albine
- 100 gr migdale
- 2 linguri gris
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, amesteci ingredientele, mai putin faina pe care o adaugi treptat, pentru a framanta un aluat potrivit de tare.Intinsi aluatul intr-o foaie mai mare, cu care imbraci o forma de tort cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
- Pentru crema, freci branza de vaci cu zaharul, adaugi galbenusurile, smantana, grisul, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Incorporezi apoi albusurile batute spuma tare. Separat, tai caisele sferturi, doar 4 din ele le tai jumatati.
- Amesteci caisele taiate sferturi in compozitia de branza , apoi o torni peste aluat.Deasupra asezi caisele taiate jumatati si presari migdalele.
- Bagi tava in cuptorul incins pentru o ora, apoi o scoti si o lasi sa se raceasca in forma si inainte de a servi ungi tortul cu miere de albine.