Tort de vara cu caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vara trebuie sa ne bucuram de fructele proaspete.Cu aroma lor nu ne intalnim tot anul si de aceea noi va propunem o reteta delicioasa si racoritoare.Tortul de vara cu caise este desertul ideal in zilele caniculare de vara

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr unt
    • 200 gr migdale macinate
    • 140 ml lapte batut
    • 125 gr zahar
    • 3 oua
    • 1 plic praf de copt
    •  esenta de vanilie
    • faina cat cuprinde
    • sare

    PENTRU CREMA;

    • 1 kg branza de vaci
    • esenta de vanilie
    • 8 linguri zahar
    • 3 plicuri zahar vanilat
    • 2 linguri smantana
    • 4 oua
    • 10 caise
    • 4 linguri miere de albine
    • 100 gr migdale
    • 2 linguri gris

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, amesteci ingredientele, mai putin faina pe care o adaugi treptat, pentru a framanta un aluat potrivit de tare.Intinsi aluatul intr-o foaie mai mare, cu care imbraci o forma de tort cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
  2. Pentru crema, freci branza de vaci cu zaharul, adaugi galbenusurile, smantana, grisul, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Incorporezi apoi albusurile batute spuma tare. Separat, tai caisele  sferturi, doar 4 din ele le tai jumatati.
  3. Amesteci caisele taiate sferturi in compozitia de branza , apoi o torni peste aluat.Deasupra asezi caisele taiate jumatati si presari migdalele.
  4. Bagi tava in cuptorul incins pentru o ora, apoi o scoti si o lasi sa se raceasca in forma si inainte  de a servi ungi tortul cu miere de albine.

Recomandari

Torturi