- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca este vreun desert care bucura pe toata lumea acesta este tortul de ciocolata.Sunt multe retete dar noi va oferim acum una dintre ele pe care speram sa o si incercati
Ingrediente
- 125 gr ciocolata amaruie
- 5 oua
- 350 gr unt
- 150 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 20 gr migdale macinate
- 2 plicuri praf de copt
- 1 plic budinca de cacao
- 500 ml lapte dulce
- 200 gr smantana
- sare
- 150 gr ciocolata neagra de menaj pentru glazura
Instructiuni de preparare
- Razi ciocolata amaruie, separi ouale, iar albusurile le bati spuma cu putina sare.
- Amesteci 90 gr unt cu 90 gr zahar, 1 plic de zahar vanilat si putina sare, pana cand compozitia devine cremoasa. Adaugi galbenusurile, ciocolata rasa, migdalele si praful de copt , apoi omogenizezi compozitia.
- Albusurile batute spume le incorporezi si pe el, iar aluatul il torni intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.
- Bagi tava in cuptorul incins pentru 25-30 de minute, la foc moderat.cand aluatul este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Din praful de budinca, 60 gr zahar si lapte prepari o budinca conform indicatiilor de pe ambalaj, iar cand este gata se acopera vasul cu o folie de plastic ca sa nu se formeze o pojghita, si se lasa budinca sa se raceasca.
- Topesti ciocolata pentru glazura pe baie de aburi.Freci spuma untul, adaugi treptat budinca racita, dar nu complet, apoi incorporezi ciocolata topita.
- Tai blatul in doua, ungi partea de jos cu jumatate din cantitatea de crema, acoperi cu a doua parte de blat, iar deasupra torni crema ramasa uniformizand peste tot, apoi dai tortul la frigider pentru 2-3 ore.
- Mixezi frisca lichida cu un plic de zahar vanilat, apoi cand tortul este racit decorezi cu frisca dupa preferinta.Tortul se mai poate decora cu bombonele sau cu fulgi de migdale.