Tort Eleganta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul "Eleganta" trebuie sa il incercati pentru ca este de mare efect la aniversari sau in ocaziile speciale din viata dvs.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 300 gr zahar
    • 8 oua
    • 280 gr faina

    PENTRU CREMA:

    • 6 oua
    • 1 litru lapte
    • 350 gr zahar
    • 10 foi de gelatina
    • 1 litru frisca lichida
    • 300 gr zahar pudra
    • 100 gr stafide
    • 100 ml rom

    PENTRU DECOR:

    • migdale
    • stafide

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se freaca spuma zahrul cu galbenusurile, apoi se adauga faina si albusurile batute spuma. se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, apoi se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, si se coace la foc domol, pana creste si se rumeneste frumos.
  2. Pentru prepararea cremei, se bat cu telul la bain-marie ouale cu laptele si zaharul si, cand incepe sa se ingroasa se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se dizolva foile de gelatina in putina apa cald si, cand crema este rece, se amesteca gelatina cu 1 litru de frisca batuta cu zaharul pudra. Se inmoaie stafidele in rom si se amesteca cu crema.
  3. Tortul copt si racit se taie in 3 blaturi care se umplu cu crema. Tortul se decoreaza cu crema(daca a ramas) si se presara stafide si migdale.

Recomandari

Torturi