- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
New York cheesecake este o tarta aromata din fructe de padure, pe care o puteti servi la desert, la mesele alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 2 oua
- 170 gr zahar pudra
- 200 gr biscuiti
- 40 gr zahar tos
- 1 plic zahar vanilat
- 200 gr smantana
- 400 gr crema de branza
- 110 gr unt
- 1 plic glazura de vanilie
- 500 gr fructe de padure congelate
Instructiuni de preparare
- Biscuitii se zdrobesc marunt, se amesteca cu untul topit si se taseaza intr-o forma rotunda, cu fund detasabil , tapetata cu hartie de copt si unsa cu grasime. Se coace baza timp de 10 minute in cuptorul incins, la foc moderat, apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit 5 minute.
- Se amesteca crema de branza proaspata, smantana, zaharul pudra, zaharul vanilat si ouale. Crema se repartizeaza pe baza precoapta si se coace timp de 40-45 minute, pana se intareste.
- Prajitura se lasa 5 minute in cuptorul stins, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar de prajituri. Se acopera si se pune in frigider peste noapte. Fructele de padure se lasa la decongelat pe o sita, colectandu-se zeama. Se repartizeaza fructele pe prajitura.
- Zeama se completeaza cu apa, daca e cazul, pentru a se obtine o cantitate de 250 ml. Se amesteca cu praful de glazura si cu zahar, se da o data in clocot amestecandu-se intre timp, apoi se repartizeaza uniform peste fructe si se lasa sa se intareasca.