- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu pere este un tort delicios de toamna pe care trebuie negresit sa il preparati si dvs!
Ingrediente
- 4 pere coapte
- 125 gr zahar brun
- 40 gr unt
- 150 gr ciocolata neagra
PENTRU ALUAT:
- 20 gr cafea instant
- 2 oua
- 200 ml lapte batut
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 150 gr faina
- 20 gr cacao
- 125 gr zahar brun
- 75 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
Instructiuni de preparare
- Pentru umplutura de pere, se topeste untul intr-o forma de copt. Se adauga zaharul si se lasa 3 minute, amestecandpana cand devine aramiu.
- Se da forma deoparte, iar in siropul obtinut se pun perele curatate si feliate, iar cand acestea sunt patrunse de sosul caramel, se adauga ciocolata rupta in bucati.
- Pentru aluat, se amesteca faina cernuta, zaharul, cacaua, cafeaua, bicarbonatul si praful de copt. Separat se bat ouale cu laptele si uleiul.
- Se incorporeaza din cateva miscari ingredientele uscate in compozitia lichida, fara sa se amesteca mult. Compozitia obtinuta se toarna peste perele in sosul de caramel si ciocolata.
- Se niveleaza si se baga forma la cuptor, pentru 40 de minute, dupa care se scoate, se lasa 5 minute si se rastoarna pe un platou.
- Tortul de pere se serveste dupa ce s-a racit, de preferat alaturi de o cupa de inghetata sau frisca.