- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Moka este un desert aromat, delicios si foarte apetisant pe care ar trebui sa il incercati si dvs indiferent de ocazie.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 100 gr ciocolata amaruie
- 75 gr unt
- 100 gr zahar pudra
- 75 gr faina de migdale
- 75 gr amidon
- 2 lingurite cafea solubila
- 1/2 plic praf de copt
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU CREMA:
- 275 gr zahar pudra
- 4 galbenusuri
- 400 gr unt moale
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 ml cafea
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se topeste ciocolata la bain-marie si, dupa ce s-a topit se adauga ceafaua solubila si se da deoparte. Se amesteca untul moale cu zaharul vanilat, se adauga un ou intreg, 3 galbenusuri si zaharul pudra, si se amesteca, apoi se adauga ciocolata calduta, amidonul, praful de copt si faina de migdale. Se bat spuma cele 3 albusuri ramase si se incorporeza in aluat, se omogenizeaza si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace 40 de minute in cuptorul incins.
- Pentru crema, se amesteca zaharul pudra cu cel vanilat, se adauga putina apa si se pune pe foc, amestecand continuu pana se obtine un sirop care se pune peste galbenusuri si se mixeaza energic pana se obtine o crema alba.
- Se freaca untul, apoi se amesteca cu crema de zahar, adaugand apoi cafeaua, putin cate putin, amestecand bine de fiecare data.
- Se taie in doua blatul racit, se pune 3/4 din crema intre foi, iar restul de crema se foloseste pentru decor. Tortul inainte de a fi servit se tine la rece cel putin 3 ore.