- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de sarlota cu struguri este un desert racoritor si delicios, ideal pentru zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 25 piscoturi
- 500 ml frisca lichida
- 100 gr zahar pudra
- 3 foi de gelatina
- 400 gr struguri albi
- 2 albusuri
- 10 linguri rom alb
- sare
Instructiuni de preparare
- Se amesteca romul cu 3 linguri de apa si apoi se inmoaie in acest amestec piscoturile. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu marginile detasabile, apoi se tapeteaza cu piscoturi peretii formei, avand grija ca piscoturile sa stea cat mai bine in picioare.
- Se inmoaie foile d egelatina in apa rece, se scurg si se pun in 2 linguri cu apa clocotita.
- Strugurii se spala si se dau jos boabele de pe ciorchine. Frisca lichida se bate, adaugand treptat zaharul din momentul in care incepe sa se ingroase.
- Se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi spuma de albus, frisca si 3/4 din cantitatea de struguri se amesteca usor, dupa acre se adauga gelatina topita. Se amesteca usor si se toarna compozitia, in fir subtire, in forma.
- Restul strugurilor se pune peste compozitie, apoi tortul se baga la frigider pentru 6 ore. Cand s-a intarita, se rastoarna pe un platou, se ia tava si se poate felia si servi.