- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Alb si Negru este un tort aromat si gustos, pe care trebuie sa il preparati pentru masa de Craciun.
Ingrediente
- 100 gr zahar
- sare
- 150 ml lapte
- 500 gr crema de branza
- 100 gr faina
- 60 gr unt
- 6 foi de gelatina
- 400 ml frisca lichida
- 120 gr ciocolata de menaj amaruie
- 120 gr ciocolata de menaj alba
- 10 bezele mici
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 20 minute
Timp de asteptare 4-5 ore
- Se prepara un aluat din faina, 40 gr zahar, unt, sare si o lingura de apa. Se framanta putin aluatul, apoi se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider 40 de minute. Se scoate aluatul si se intinde in foaie rotunda, exact cat fundul tavii in care se va coace. Se unge tava cu unt, se pune foaia de aluat care, se inteapa cu furculita din loc in loc, apoi se coace 20 de minute, la foc moderat. Cand aluatul este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Se inmoaie gelatina in 75 ml de lapte. Ciocolata se taie in bucati, apoi se topeste fiecare ciocolata separat, la bain-marie, amestecand din cand in cand.
- Se amesteca crema de branza cu restul de zahar, laptele cu gelatina se incalzeste si se amesteca pana se topeste. Se toarna in fir subtire laptele ramas, se omogenizeaza, apoi se amesteca cu crema de branza.
- Se imparte crema in doua si intr-o parte se incorporeaza ciocolata alba si in cealalta ciocolata amarui. Se bate frisca lichida pana se intareste si, umatate se pune in crema alba si restul in crema maro.
- Se intinde crema alba peste blat, deasupra se pune crema maro si se baga tortul la frigider 4-5 ore. Cand crema s-a intarit se asaza bezelele si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.