Tort cu cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu cirese este un tort foarte gustos, pe care il puteti prepara chiar si pentru ocaziile speciale din viata dvs.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 8 oua
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 10 linguri zahar
    • 1 lingura ulei
    • 3 linguri cacao
    • 8 linguri faina
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr mascarpone
    • 2 linguri zahar
    • 100 gr migdale feliate
    • 500 gr cirese
    • 500 ml frisca lichida

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se bat albusurile cu putina sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga, pe rand, lingurile de zahar, galbenusurile, uleiul, faina cernuta, cacaua si praful de copt. Se bate in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, de 24 cm diametru, si se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor si se lasa pe un gratar sa se raceasca.
  2. Se scot samburi de la cirese, dupa ce se aleg cele mai fru­moase si sanatoase pentru decor, si se lasa un timp cu zahar sa-si lase zeama. Se bate cu robotul 250 ml din frisca. Cand s-a intarit, se adauga siropul de cirese, precum si cateva fructe. Frisca se adauga peste mascarpone si se amesteca pana se omogenizeaza.
  3. Intre timp, se taie blatul in trei. Cu o pensula se umezesc cu sirop cele trei blaturi, de preferinta tot de la cirese. Se asaza primul blat, se toarna crema de mascarpone. Peste crema se asaza al doilea blat, iar in centrul celui de-al doilea blat se asaza ciresele ca o movila, “sudate” cu 2-3 linguri de crema mascarpone. Marginea ramane libera.
  4. Se bate si restul de 250 ml de frisca. Se umple tortul cu frisca alba pana deasupra cireselor. Se asaza apoi si cel de-al treilea blat insiropat. Se orneaza cu frisca ramasa, fulgi de migdale si cirese, apoi se da la rece pentru minimum 2 ore.

Recomandari

Torturi