Tort krantz la pahar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul krantz la pahar este o idee perfecta pentru acele momente cand doriti sa serviti ceva dulce si racoritor.

Ingrediente

    • 100 gr bezele
    • coaja rasa de la o portocala
    • 300 gr ciocolata neagra
    • 1 lingura esenta de vanilie
    • 200 ml smantana dulce
    • 1 lingura unt
    • 1 lingura zahar

    PENTRU KRANTZ:

    • 200 gr zahara
    • 75 gr nuci
     

Instructiuni de preparare

  1. Zaharul pentru krantz se caramelizeaza pana cand devine auriu si se adauga nucile. Compozitia se toarna pe o hartie de copt in strat cat mai subtire si se lasa sa se raceasca.
  2. Intre timp, se pune la fiert smantana cu zaharul si vanilia. Cand a dat in fiert, se ia de pe foc si se adauga ciocolata maruntita si se amesteca energic sa se omogenizeze si sa devina catifelata. Se adauga coaja de portocala si o lingura de unt si se incorporeaza cu grija.
  3. In pahare unse cu unt, se presara mult krantz zdrobit. Se rotesc paharele pentru a se tapeta bine peretii cu krantz, apoi se scutura excesul.
  4. Se presara bezele maruntite, se toarna crema de ciocolata, apoi se presara cu bezele, crema si tot asa pana cand se umplu paharele. Se pun apoi toate paharele umplute la frigider pentru cateva ore, apoi le puteti servi.

Recomandari

Torturi