- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de clatite este un tort rapid,ieftin si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU CLATITE:
- 2 oua
- 200 ml apa minerala
- 400 gr faina
- 200 ml lapte rece
- sare
- 100 ml ulei pentru prajit
PENTRU CREMA:
- 1 plic zahar vanilinat
- 4 galbenusuri
- 60 gr zahar
- 500 ml lapte
PENTRU SERVIT:
- fructe proaspete
- zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Mai intai, se prepara clatitele: faina se cerne intr-un castron, se adauga ouale, putina sare si, treptat, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase, se toarna laptele ?i apa, pana cand se obtine o compozitie asemenea unui lapte gros, fara cocoloase. Cu ajutorul unui polonic se toarna rand pe rand clatitele in tigaia unsa cu ulei ?i se coc frumos pe ambele parti, pana la terminarea aluatului.
- Separat, pentru crema, se amesteca galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilat pana ce se albesc si se toarna laptele rece.
- Se pune amestecul cu lapte pe foc si se fierbe amestecand continuu, fara ca ingredientele sa dea in clocot. Cand crema se formeaza si curge greu de pe lingura se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca in totalitate.
- Un vas se tapeteaza cu 4-6 clatite si apoi restul clatitelor se pun in vas cu crema fiarta intre ele. Se lasa la rece pentru 12 ore si, in momentul servirii, se presara cu zahar si se aduce la masa cu felii de fructe, dupa gust.