Tort de morcovi si alune de padure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de morcovi si alune de padure este un tort aromat si apetisant, pe care il puteti prepara chiar si la mesele in familie, sau la ocazii deosebite.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 150 ml ulei
    • 1/2 lingurita nucsoara
    • 2 oua
    • 1 lingurita scortisoara
    • 150 gr zahar brun
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 300 gr morcovi
    • 180 gr faina alba
    • 100 gr stafide
    • 75 gr alune de padure

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr crema de branza
    • coaja rasa de la o portocala
    • 50 gr unt
    • 150 gr zahar pudra
    • 1 lingurita extract de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se pun stafidele intr-un vas cu apa fierbinte si se lasa la inmuiat.
    Se amesteca ingredientele umede: uleiul, ouale, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana ce se topeste. Se incorporeaza treptat morcovii dati pe razatoare, stafidele, alunele si apoi, deja omogenizate, faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea.
  2. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit  pentru 50 de minute sau pana ce trece testul scobitorii.
  3. Pentru crema, se amesteca ingredientele cu ajutorul unui mixer si se da tortul la frigider pana la servire.
  4. Cand prajitura este gata, se lasa la racit putin, dupa care se taie blatul pe grosime in doua parti egale. Se unge prima parte a blatului cu crema, se acopera cu cealalta jumatate de blat si se acopera cu crema.
  5. Tortul se orneaza cu coaja de portocala si se baga la frigider cateva ore, apoi il puteti portiona.

Recomandari

Torturi