- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Craiasa Zapezii este un tort foarte gustos si delicat, fiind foarte apreciat de fetite.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 130 gr zahar
- 3 oua
- 20 gr unt+10 gr pentru uns tava
- 200 gr ciocolata alba
- 130 gr faina
- 160 ml lapte
PENTRU CREMA DE LAMAIE:
- 210 gr unt, la temperatura camerei
- sucul de la 2 lamai
- 2 oua
- 200 gr unt, la temperatura camerei
PENTRU EXTERIOR:
- 100 ml frisca lichida
- 300 gr ciocolata alba
PENTRU DECOR:
- bomboane cu nuca de cocos
- fulgi de ciocolata alba
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 2 ore
- Pentru prepararea blatului se separa mai inta albusurile de galbenusuri. Untul, ciocoalata si laptele se topesc, apoi se adauga galbenusurile si zaharul. Se adauga treptat faina si la final albusurile de ou batute spuma.
- Se unge forma de tort cu unt, se toarna aluatul si se baga la cuptor pentru 40 de minute, la foc moderat. Cand blatul este gata se scoate, se lasa 5 minute in forma sa se raceasca, apoi se scoate si se asaza pe un grilaj pana se raceste.
-
Crema de lamaie se prepara la bain-marie, unde se pun ouale, zaharul si sucul ceor doua lamai. Se amesteca tmp de 15-20 de minute pana cand se obtine o crema spumoasa. Se ia vasul de pe foc, se lasa amestecul sa se racoreasca, apoi se adauga untul si se amesteca compozitia cu u mixer. Cand crema este gata se lasa la frigider pana in momentul folosirii.
- Se taie blatul racit in doua, pe orizontala si se asasa pe un platou asezand intre ele crema de lamaie.
- Se topeste ciocolata adaugand peste ea frisca lichida fierbinte. Se omogenizeaza amestecul care se toarna peste tort. Se pun bomboanele si fulgii de ciocolata cat amestecul este caldut pentru a face priza, apoi se baga tortul l frigider pentru 2-3 ore.