Tort de clatite- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de clatite este foarte usor de preparat, mai ales ca puteti folosi orice fel de crema dorti sau chiar si fructe.

Ingrediente

    • 30 clatite
    • 500 ml frisca lichida

    PENTRU GLAZURA EXTERIOARA:

    • 200 ml frisca lichida
    • 250 gr zahar pudra
    • 300 gr ciocolata alba de menaj
    • 130 gr unt

    PENTRU DECOR:

    • migdale feliate

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de prajire 30 minute
Timp de asteptare 4 ore

  1. Se pregatesc 30 de clatite dupa reteta proprie si, pe masura ce se coc, se asaza pe mai multe farfurii ca sa se raceasca mai repede.
  2. Se bate frisca pentru umplutura si apoi se asaza intre foile de clatite asezate frumos in tava de servit.
  3. Se pun clatitele cu frisca la rece si se prepara glazura pentru care  se pune frisca fiarta peste ciocolata rupta bucati, amestecand ca sa se topeasca.
  4. Untul se mixeaza cu zaharul si apoi se pune peste amestecul de ciocolata si frisca. Se mixeaza putin cat sa se omgenizeze, apoi se toarna peste tortul de clatite si se presara migdalele feliate.
  5. Se da tortul la rece 4-5 ore, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Torturi