- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de morcovi este foarte aromat datorita morcovilor, fiind in aceasit timp, un desert plin de vitamine si pe placul copiilor.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr zahar tos
- 150 gr migdale macinate
- coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
- 80 gr faina
- 300 gr morcovi rasi
- 6 galbenusuri
- 150 gr nuci macinate
- 1/2 plic praf de copt
- 1 albus
PENTRU UMPLUTURA:
PENTRU GLAZURA:
- 400 gr ciocolata alba de menaj
- 1 lingura lapte condensat
- 100 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 50 minute
Timp de coacere 80 minute
Timp de asteptare 4-5 ore
- Se amesteca zaharul si galbensurile, la bain-marie, pana se obtine o crema albicioasa.
- Se adauga morcovii, migdalele, nucile, coaja rasa si sucul strecurat de lamaie, faina si praful de copt. Se amesteca, adagand apoi albusul de ou batut usor. Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetta cu hartie de copt, apoi se baga la cuptor, la foc moderat 80 de minute. Cand blatul este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, se prepara glazura, pentru care se topeste ciocolata la bain-marie, se trage de pe foc si se adauga imediat un sfert din cantitatea de frisca lichida. Restul de frisca lichida se bate spuma pana se intareste si isi dubleaza volumul, adaugand laptele si ciocolata topita, apoi omogenizand bine de tot amestecul.
- In tava de servit se pune jumatatea inferioara a blatului taiat in doua, se umple cu frisca batuta si deasupra se toarna glazura. Se baga tortul la frigider pentru 4-5 ore cat sa se intareasca glazura si crema.