Tort Barbie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un tort festiv aniversar pentru cele mai mici domnisoare. Vor fi incantate atat de aspect cat si de gustul delicios.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 20 oua
    • 20 linguri de apa
    • 40 linguri de zahar
    • 40 linguri de faina
    • 2 plicuri de praf de copt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 2 litri de frisca lichida
    • 2 cutii de rondele de ananas

Instructiuni de preparare

  1. Bati spuma albusurile adaugand alternativ o lingura de apa, 2 linguri de zahar si tot asa pana termini apa si zaharul. Adaugi treptat galbenusurile, amestecand de jos in sus, apoi pui cate o lingura de faina amestecand tot de jos in sus. La final adaugi praful de copt.
  2. Ungi o tava rotunda cu putin ulei si o tapetezi cu hartie de copt. Rastorni compozitia preparata si o dai la cuptor (preincins la 180 de grade Celsius) pentru 40-45 de minute.
  3. Cand blatul este gata il lasi sa se raceasca complet,iar cand acesta s-a racit il tai in trei blaturi pe orizontala. Insiropezi fiecare blat cu sucul de la compoturile de ananas si asezi intre blaturi rondele de ananas si frisca batuta, pastrand si pentru decor jumatate de cantitate. In mijlocul blatului asezi in picioare o papusa Barbie spalata dinainte.
  4. Ornezi apoi cu frisca astfel:conturezi talia,apoi ii formezi o rochita cu frisca roz(colorata cu suc de sfecla sau colorant alimentar).
  5. Inainte de a servi este indicat sa il tineti la rece pentru o ora.

Recomandari

Torturi