Tort cu boabe de cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu boabe de cafea este un tort aromat si gustos, care va incanta prin aspectul si aroma lui.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 6 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 1 plic praf de copt
    • 3 oua
    • 5 linguri faina
    • 1 plic zahar vanilat

    PENTRU CREMA:

    • 500 ml frisca lichida
    • 250 ml cafea
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 fiola esenta de vanilie
    • 5 oua
    • 10 linguri zahar
    • 100 gr ciocolata cu lapte
    • 3 plicuri gelatina
    • feliute de portocala si boabe de cafea pentru ornat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8-10 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 30 minute

  1. Pentru prepararea blatului se bat albusurile spuma cu putina sare, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si cu zaharul vanilat, api se adauga faina amestecata cu accaua si cu prafull de copt. Se omogenizeaza compozitia, apoi se incorporeaza in albusurile batute spuma.
  2. Se tapeteaza o forma de tort cu peretii detasabili, cu hartie de copt, se toarna compozitia si se coace 30 de minute in cuptoul incins, la foc moderat. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  3. Dupa ce blatul s-a racit se scoate din forma si se taie din el o margine circularade 2 cm . Se pune blatul intreg in forma de tort si se insiropeaza cu 100 ml de cafea.
  4. Pentru crema, se bat ouale cu zaharul tos si cu cel vanilat. Se topeste ciocolata intr-un vas la bain-marie adaugand jumatate din frisca lichida. Amestecul obtinut se adauga in compozitia de oua, impreuna cu gelatina si cafeaua. in crema obtinuta se incorporeaza restul de frisca batuta si esenta, apoi toata crema se toarna peste tort, nveland frumos.
  5. Se decoreaza tortul cu feliute de portocale si cu boabe de cafea, apoi se baga la frigideer 4 ore pana se intareste crema. in momentul servirii se scoate inelul formei de tor si se portioneaza.

Recomandari

Torturi