- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu nuca este un tort aromat si gustos, cu care puteti oricand imbogati sarbatorile de Paste sau Craciun.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 175 gr miere de albine
- 100 gr nuca macinata
- 1 plic bocarbonat de amoniu
- 380 gr faina
- 175 gr zahar
- 3 oua
- putin otet
PENTRU CREMA:
- 250 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 500 ml frisca lichida
- 250 gr nuca macinata
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 25 minute
- Se amesteca ouale cu zaharul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu otet, nuca macinata si faina. Se framanta bine, apoi se imparte aluatul in 4 bile din care se intind 4 foi care se coc pe rand, pe dosul tavii.
- Pentru crema, se bate frisca lichida cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o frisca care se amesteca cu nuca macinata. Se omogenizeaza bine, apoi se umlu cu ea foile coapte.
- Pentru decor, se face o glzura de fructe sau se poate decora dupa imaginatia fiecaruia.