- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul frantuzesc este un tort aromat pe care il puteti imbunatati cu feliute de fructe de sezon, pentru un plus de aroma si gust.
Ingrediente
PENTRU BLATUL 1:
- 250 gr zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 250 gr nuca macinata
- 8 albusuri
PENTRU BLATUL 2:
- 6 linguri zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 6 oua
- 6 linguri faina
PENTRU CREMA:
- 300 gr zahar
- 300 gr margarina
- 1 fiola esenta de rom
- 8 galbenusuri
- 100 ml lapte
- cacao
- 300 gr frica
- ciocolata de menaj
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 1 ora
- Pentru primul blat se bat spuma albusurile, se adauga zaharul, nuca macinata si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace in cutpor, la foc mediu.
- Pentru al doilea blat se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, faina, praful de copt si se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace,la foc moderat.
- Pentru crema, se toate galbenusurile la bain-marie, se adauga zaharul si laptele si se lasa pana se ingroasa, dupa care crema se lasa sase raceasca. Dupa ce compozitia s-a racit, se adauga amrgarina, se omogenizeaza compozitia si se imparte crema in doua, intr-o parte se pune cacaua si in cealalta esenta de rom.
- Se taie blaturile in doua parti, pe orizontala si se asaza pe un platou blat galben, se intinde pe el crema de cacao, se pun blatcu nuca, crema galbena, pandispan si crema de cacao. Se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu ciocolata rasa.