- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Boema este un tort aromat, usor de preparat si cu care ii veti surprinde pe cei dragi in orice ocazie.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 120 gr nuci sau alune macinate
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de la o portocala
- 3 linguri ulei
- 250 ml apa minerala
- 3 linguri gem
- 400 gr faina
- 1 esenta de migdale
PENTRU CREMA:
- 200 ml frisca lichida
- 1/2 esenta de rom
- 200 gr ciocolata amaruie sau de menaj
PENTRU SIROP:
- 250 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 1/2 esenta de rom
- 400 ml apa
- 50 gr margarina
PENTRU DECOR:
- bomboane
- 300 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, mixezi gemul impreuna cu zaharul, uleiul si aromele. incorporezi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua, alternand cu apa minerala, iar la sfarsit pui alunele macinate. Torni compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si coci blatul la foc mediu, in cuptorul incins, pentru 30 de minute.
- Topesti la bain-marie ciocolata si o amesteci cu frisca lichida. Lasi crema la frigider pentru 2 ore, apoi o mixezi si adaugi esenta de rom.
- Pentru sirop, topesti la foc mic toate ingredientele, si le fierbi 15 minute.
- Tai blatul racit in 2 foi orizontale, pe care le stropesti cu siropul cald. Pui crema intre blaturi si presezi usor. Mixezi frisca lichida, apoi imbraci cu ea tortul, il decorezi cu bomboane si il bagi la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.