- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Brazo de Gitano este de fapt o rulada de ciocolata delicioasa si apetisanta, perfecta pentru orice ocazie din viata dvs.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 25 de minute, plus timpul de racire
- Zdrobiti ciocolata si topiti-o pe baie de aburi impreuna cu untul,amestecand pana cand untul si ciocolata se topesc si se omogenizeaza. Cand compozitia devine omogena lasati-o deoparte sa se raceasca.
- Intre timp separati albusurile de galbensuuri, si bateti slbusurile spuma tare. Turnati galbenusurile si zaharul in alt castron si bateti-le pana cand, daca ridicati telul, ramane o urma groasa. Incorporati ciocolata in amestecul de galbenusuri cu zahar, iar apoi incorporati, prin rasturnare si albusurile batute spuma.
- Captusiti tava cu hartie de copt si turnati amestecul in ea. Nivelai cu grija, astfel incat sa nu iasa aerul din compozitie. Coaceti blatul in mijlocul cuptorului 20-25 de minute, pana cand este itarit. Scoateti pandispanul din cuptor, lasati-l sa se raceasca in tava, acoperit cu un servet umed. Este bine sa il lasati sa se raceasca 4 ore, de preferat peste noapte.
- Pentru umplutura, bateti frisca pana incepe sa se lege, dar nu sa se intareasca, si incorporati prin rasturnare zaharul pudra si romul. Presarati zahar pudra pe o hartie de copt si rasturnati foaia de pandispan pe ea. Dezlipiti hartia folosita la copt, fasonati marginile si ungeti pandispanul cu crema. Rulati cu ajutorul colii de hartie si bagati-o la frigider cateva ore.
- Cu ajutorul unui instrument pentru curatat cartofi, formati carlionti de ciocolata.
- Inainte de servire, pudrati rulada cu zahar pudra si decorati-o cu carliontii de ciocolata.