Tort cu biscuiti si caramel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu biscuiti si caramel este un tort delicios, economic care nu necesita prea multa experienta in bucatarie. indiferent de ocazia cu care il veti prepara va di mereu o placere sa il ggustati.

Ingrediente

    • 50 gr cacao
    • 300 gr zahar pudra
    • 150 gr fructe uscate: stafide, visine, caise
    • 5 linguri zahar tos
    • 400 gr unt
    • 100 ml coniac
    • 24 biscuiti simpli
    • 200 gr miez de nuca
    • 300 gr frisca pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita, caramelizezi zaharul tos impreuna cu o lingura de apa. cand zaharul devine auriu, pui miezul de nuca rupt bucatele mai mici, apoi amesteci. Intinzi pasta pe o hartie de copt unsa cu unt, si  dupa ce s-a racit, a spargi in bucati si o macini in masina de tocat impruna cu biscuitii.
  2. freci spuma untul cu zaharul pudra. Adaugi treptat cacaua cernuta, praful de biscuiti si nuci, coniacul si fructele maruntite.
  3. Tapetezi o forma de tort cu folie de plastic umezita, intinzi compozitia si o presezi bine, eliminand golurile de aer.
  4. Dai tortul la frigider pana a doua zi, cand il rastorni pe un platou si il decorezi cu frisca, nuci pralinate si fructe confiate.

Recomandari

Torturi