- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de biscuiti cu bezele este poate cel mai economic si rapid tort, fiind in acelasi timp si foarte aromat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 500 gr rahat
- 200 ml lapte
- 8 linguri de zahar
- bezele
- 500 gr biscuiti simpli
- 100 gr miez de nuca
- coaja rasa de lamaie
- esenta de rom
PENTRU CREMA:
- 2 linguri zahar
- 200 gr unt
- 6 lingurite cacao
- 100 ml lapte
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, tai rahatul in bucati mai mici si il pui la topit, la foc mic, apoi il amesteci cu nucile taiate marunt si cu biscuitii rupti. Arzi cele 8 linguri de zahar, apoi stingi cu laptele si torni peste compozitia cu rahat, la care mai adaugi o lingurita de esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Dupa ce amesteci bine compozitia, o asezi pe un platou in forma dorita, acoperi cu crema si ornezi tortul cu bezele colorate.
- Poti presara pe marginea tortului fulgi de nuca de cocos, iar daca doresti, poti monta tortul si intr-o forma de tort cu pereti detasabili.
- Pentru crema, topesti zaharul in laptele cald si il amesteci cu cacaua, apoi adaugi untul si mai fierbi putin, amestcand continuu. Lasi crema sa se raceasca si o pui pe tort cand este rece complet.