- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu nuci si piscoturi este un tort delicios, apetisant care cu sigguranta va fi pe placul tuturor. Indiferent de ocazia cu ca il preparati este mereu o placere sa ggusti din tortul cu nuci si piscoturi.
Ingrediente
- 200 gr nuci macinate
- 400 ml lapte
- 500 ml frisca lichida
- 100 gr cafea macinata
- 1 plic gelatina transparenta pentru tort
- 400gr piscoturi
- 4 oua
- 450 gr zahar
- 30 gr gelatina
- esenta de rom
- 3 kiwi
- 2 portocale
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 16 portii
Timp de preparare 2 ore
Timp de coacere 45 minute
Timp de asteptare 3 ore
- Inmoi gelatina in 200 ml apa rece. bati ouale cu 425 gr zahar, apoi torni in fir subtire laptele caldut, amestecand mereu. Pui vasul pe foc mic si mixezi pana cand compozitia se ingroasa. Stingi focul, incorporezi gelatina si amesteci energic, pentru omogenizare completa.
- Bati frisca si o incorporezi in crema rece, impreuna cu nucile, iar crema obtinuta o bagi in frigider pentru 30 de minute.
- Intre timp, prepari cafeaua cu 800 ml apa. O strecori printr-o sita deasa si o amesteci cu o lingurita de esenta de rom.
- Pe un platou rotund, asezi inelul formei de tort. Treci repde piscoturile prin cafea, casa nu se inmoaie prea tare si asezi pe platou un strat de piscoturi, intinzi 1/2 din crema, apoi repeti straturile iar cand este gata bagi tortul in frigider pentru cel putin 4 ore.
- Cand crema s-a intarit, prepari gelatina conform indicatiilor de pe plic, utilizand 200 ml apa si zaharul ramas. Decorezi tortul cu rondele de fructe decojite, trecute prin gelatina calda.