- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu fructe asortate este un tort rapid foarte gustos, care poate fi preparat atat in ocazii speciale, dar si ca desert.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 500 gr fructe asortate: banane, portocale, kiwi,ananas, struguri
- 1 blat de tort
- 300 ml frisca lichida
PENTRU SIROP:
- 1 lingura coaja rasa de portocala
- 3 linguri zahar
- 250 ml apa
Instructiuni de preparare
- Pui la fiert apa cu cele 3 linguri de zahar, apoi adaugi coaja rasa de portocala. Lasi sa se raceasca siropul obtinut si apoi insiropezi blatul de tort taiat in 3 parti.
- Separat, cureti si tai fructele cubulete, iar frisca o bati cu mixerul sau cu telul pana cand se intareste.
- Pui o felie de blat de tort insiropata pe un platou, adaudi frisca, fructe, apoi alta felie de tort, frisca si fructe, apoi ultima felie de tort. Imbraci tortul in frisca si il decorezi cu feliute de fructe. Poti presara nuca de cocos rasa sau fulgi de ciocolata.