- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Buturuga este un tort foarte bun si gustos, pe care il puteti prepara si la mesele festive.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 oua
- 6 linguri zahar pudra
- 1 lingura faina
- 120 gr nuci rasnite
PENTRU CRANT:
- 100 gr zahar tos
- 50 gr nuci taiate marunt
PENTRU CREMA;
- 200 gr zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 250 gr unt
- 100 gr nuci taiate fin
- 4 oua
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga 1 lingura de faina si nucile. Albusurile se bat spuma tare, se incorporeaza in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor, de sus in jos. Se toarna totul in tava de la aragaz si se coace blatul la foc potrivit, timp de 35 de minute.
- Se prepara crantul. Se ard intr-o craticioara 100 gr de zahar si, cand s-a colorat, se pun in el nucile. Se amesteca repede cu o lingura inmuiata in unt si se rastoarna caramelul pe o farfurie uda. Cand se raceste, se zdrobeste mare.
- Pentru crema, se freaca intr-un vas pus in bain-marie 200 gr de zahar cu 4 oua, pana se ingroasa. Se amesteca compozitia pana se raceste si se inglobeaza in ea, putin cate putin, cele 250 gr de unt frecat spuma.
- Se imparte crema in doua.In jumatate din crema se amesteca nucile rasnite si in cealalta jumatate se amesteca 3 linguri de cacao.
- Blatul rece se rastoarna pe o folie de aluminiu, se unge cu crema de nuci si se ruleaza cu ajutorul foliei. Se imbraca rulada cu crema de cacao si se presara cranful deasupra.